Tøjfarve for gommen

Tøjfarve for gommen

r der regler for, hvilken farve gommens tøj skal have? Næ, mig bekendt er der ikke regler for tøjfarven. Der er vist et eller andet med, hvornår man må bære smoking – vist nok IKKE i kirken. Men farven er vist fri. 

  • Selvfølgelig må man da bære smoking i kirken. Det ser man sku da alle steder. Og er der ikke noget med, at man enten bør bære uniform (hvis man er i millitæret) eller sort tøj? 

Fra begyndelsen af det 20. århundrede og frem til 2. verdenskrig brugte man smoking til uformelt aftenbrug, og kjole/hvidt som selskabstøj. Og nogler etiketter siger, at man ikke må bære smoking før kl. 18. Det var først i 70´erne det igen blev almindeligt, at have smoking på til fester, før det var det mørkt tøj, sort eller mørkeblå. Smokingen blev kun brugt i div. herreklubber. 

Læs mere om fotografering her

I har alle en smule ret, her er lige en kommentar til johannas. 

Smokingen må godt bæres inden klokken 18.00 Hvis man benytter blanke lædersnørresko uden syninger.  Laksko må aldrig se dagens lys og hører først hjemme efter klokken 18.00. SKal brylluppet holdes udendørs, og solen først går ned sent, beholder man de sorte lædersko på. 

Smokingen

Smokingen er født i røde lampers skær, i en duft af cigarrøg og whiskey, den hører ikke til i kirken. 

Men når dette er sagt, er det eneste helt rigtige at gifte sig i, White Tie. Altså kjolesættet, til et eftermiddags bryllup. Hvis bruden ligner en drøm, er det eneste svar man som mand kan gøre. er at stille op i white tie. (betegnes som det pæneste sæt tøj til mænd) 

Har du ikke lyst til at foretage denne investering, må du hellere koncentrere dig om en lækkert sort sæt tøj, end du må belemre kirken med aftenfest tøjet- smokingen. Tag et lækkert sort jakkesæt med vhid skjorte samt et flot slips på i KIRKEN. og klæd om til Smoking til festen. 

Lad dog kvinden bestemme den ene dag.

Jeg sover hos mine forældre. Principielt er jeg egentlig ligeglad med tradition og overtro, som siger man ikke må sove sammen, men af praktiske årsager lader jeg mig deportere. På denne måde kan vi klare logistikken og dagens gøremål.