Kærlighedens videnskab

Kærlighedens videnskab

Kærligheden i mandens liv er en verden for sig for kvinden er det hele hendes verden.

Hvad er kærlighed?

Forskere har defineret kærligheden i eros storge og ludus. Eros er et intenst seksuelt forhold som udløses af fysisk tiltrækning. Elskerne vil vide alt om partneren og søger det rigtige forhold. Storge betegner kærlighed som udvikler sig med tiden fra venner til elskere. En hengiven kærlighed som bygger på fælles interesser bånd og værdier. Ludus-elskere ser kærligheden som en leg og har tendens til at flygte fra parforhold og forpligtelser. De er jaloux besidderglade og forelsker sig næsten aldrig før de hastigt rykker videre.

Brug for en professionel bryllupsfotograf?

Kærlighedens tiltrækning

Vi tiltrækkes af udseendet. Så er det sagt! Vi går alle rundt med en indre kærlighedsskabelon som vi vurderer andres attråværdighed på. Skabelonen udvikles tidligt sammen med vores idé om kærlighed. Vores vurdering baseres ubevidst på stereotyper og vi søger ofte en fysisk afspejling af os selv. Ved match og tiltrækning reagerer vi fysisk med høj puls og hjerte-banken.

” Kærlighed er et hormonalt trick.” Kærlighedens gådefulde væsen skitseres med videnskabelige sammendrag fra bogen ”Kærlig-hedens Kemi – Den nøgne sandhed om sex og kærlighed”

Kvindeideal

I de fleste vestlige samfund skal kvinden være ung som tegn på frugtbarhed hun skal have glat hud store ikke for tætsiddende øjne smalle veldefinerede øjenbryn lille næse og lille hage. Selvom skønhedsidealerne er skiftende har én ting været bestandig. Hofte- og taljemålet. Forholdet mellem hofte og talje har været det samme de sidste mange årtier uanset vægtidealet og ligger mellem 085 og 095 for at være tiltrækkende.

Kærlighed i øst og vest

Vores vestlige samfund betragter den erotiske kærlighed som alfa omega for forholdets overlevelse. Andet opfattes som usandsynligt og ofte direkte frastødende på os. I mange orientalske samfund har kærligheden derimod tendens til at være meget pragmatisk og vestens erotiske kærlighed betragtes tit som ligefrem truende. Her vægtes kyskhed og jomfruelighed meget højt af begge køn. Et fællestræk er ønsket om kvaliteter som: venlig forstående intelligent spændende personlig sund følelsesmæssig stabil moden og pålidelig.

Ægteskab / bryllup

Hvad er opskriften på et lykkeligt ægteskab? Ifølge forskere har du en god chance for at få et lykkeligt ægteskab hvis dine forudsætninger er kammeratskab positive oplevelser fælles håb og idealer og gensidig respekt overfor din ægtefælle. I risikogruppen for skilsmisser ligger dårligt økonomisk stillede personer unge tidligt gifte skilsmissebørn følelsesmæssige ustabile personer og personer som har levet sammen med partnere mere end én gang før ægteskabet.

Sex og utroskab

Generelt gælder det at jo hyppigere man har sex jo mere vil man have og jo flere kærlige følelser nærer man for sin partner. Forskere har opsat en simpel formular for ægteskabelig lykke: Ægteskabelig lykke= Hyppighed af samleje- hyppighed af skænderier. Er din score negativ har du større risiko for at blive skilt eller separeret. Undersøgelser viser desuden at personer med narcissistiske træk psykotiske træk og lav samvittighed er mere tilbøjelige til at være utro end andre.