Fra kærester til bryllup

Fra kærester til bryllup

Vi er ude på et skråplan, når vi hænger vores partner fast i en fjern fortid. ’Det gjorde du også sidste år…’! En af parforholdets største trusler er fortiden. Enten fordi vi føler os truet og bliver jaloux på tidligere kærester, eller fordi vi ved enhver given lejlighed minder partneren om fortidens fejltrin. Fortiden er god ammunition Ifølge Mugge Heimann er det nærmest pr. automatik, at vi griber tilbage til fortiden. – Vi finder tryghed i det, vi kender. Den giver os nogle rammer, og så er det jo god ammunition i en presset situation.

Fotograf fra KBH til bryllupper og portrætfoto

Og her ligger kernen af problemet, for idet vi bruger fortiden som ammunition, læser vi fortiden ind i problemerne, og gør dem dermed langt større, end de i virkeligheden er. Skråplan – Man er ude på et skråplan, når man hænger sin partner fast i en fjern fortid. Løsningen er, at nå frem til en bevidsthed om, at det kun er et minde.

Et godt ægteskab

Et godt ægteskab handler om nærvær, men fordi vi hænger fast i fortiden eller har travlt med at planlægge fremtiden, glemmer vi at være her og nu, siger Mugge og understreger, at der er tale om et valg, den enkelte må tage. Dit valg – Nogle par har brug for at snakke det hele igennem igen og igen, men i virkeligheden er din hukommelse som en bank, der sparer alt op. I sidste ende er det altså dig selv, der må tage beslutningen om, hvor stor indflydelse minderne skal have.