en livsstil – åndelig knofedt

Hudløs ærlighed og åndelig knofedt. Samtale fremmer forståelsen. Alle kender den talemåde, men for mange brudepar er det ikke kun en talemåde, men en livsstil. Parret har været sammen i to et halvt år og har hele tiden haft accept og samtale som et mantra. Det berømte lyn – Jeg har drømt og bedt om at møde en mand. Og da vi kyssede hinanden første gang gik der et sus gennem mig: “Der er han. Nu er jeg klar til at elske betingelsesløst”, som forlod sine pigers far for fem år siden efter mange dårlige år. – Dengang gik jeg bare og lukkede døren, når der var optakt til skænderi. Jeg kunne gå i 14 dage og være ked af det og gal, i dag går der max en halv dag, før jeg siger til. Eller fra. Et arbejdsforhold – Vi har arbejdet med vores forhold helt fra begyndelsen.

Book jeres bryllupsfotografer her

Brudeparret

I begyndelsen brugte de ordet arbejdsforhold om vores forhold. Betegnelsen passer godt: Vi har brugt meget tid på at finde ud af hinanden, og har fået lagt et stærkt fundament. – Det gør at vi kender hinanden på en måde, som jeg aldrig har kendt en partner på før. Vi er sparringspartnere. Brudeparret har boet sammen i et halvt år. – Det har været en proces at flytte sammen. Vi har været lang tid undervejs og tænkt meget grundigt over tingene, som har to piger fra sit tidligere ægteskab.

Det er gået rimelig smertefrit med at få lært hinandens børn at kende. Opdragelsen er de fælles om uden at være enige hele tiden. Samværs-ramt parret er just kommet hjem efter 14 dages “børnefri” rejse i Norge. Ellers lever de som mange moderne børnefamilier med børn, der skal til og fra hver deres biologiske forældre.

Vi bliver nødt til at have orden i tingene, for hver gang vi lægger planer eller bliver inviteret til et arrangement, er der en familie på hver side af os, som der også skal tages hensyn til. Husk modtageren Mange har en tilbøjelighed til at fyre under bæltestedet, når de diskuterer med kæresten. – Det handler om at erkende, at der er en afsender og en modtager i et forhold. Hvis jeg sender en masse bebrejdelser ud, så ender det galt. Hvis jeg vænner mig til at komme med et konstruktivt budskab i stedet for at dunke min kæreste i hovedet, så lytter hun. – Nogen gange kan have en skolelærerfacon. Så fortæller jeg hende, at jeg føler mig nedgjort, når hun taler til mig på den måde. Det virker bedre end at snerre eller råbe.

Tid til sex – Sex er et barometer for, hvordan vi har det. Men vi har aldrig døde perioder. Der er nogen gange, hvor vi er blevet angrebet af nydelse, at vi ikke har fået talt ud, så stopper vi og taler om det. – Men vi prioriterer sexlivet højt. Det skal der være tid til. Det er helt fundamentalt, fordi det giver nydelse, er afslappende – ja, det er fedt.